Tilbake
Midt-Troms museum
Midt-Troms museum

Langs route E6 med Chevrolet`n

Da hestekusken ble til Chauffør!

Drosjebilen fra Indre-Troms har en myteomspunnet fortid som Midt-Troms Museum ønsker å formidle. Bilen har hatt en rolle i mange av livets situasjoner i sorg og glede, og i krig og flukt. Den har fraktet mennesker fra alle lag av folket. Fra bønder, byfolk, hytteturister og bærplukkere til statsminister og monark. Særlig er den kjent for sin rolle under 2. verdenskrig da den fraktet statsminister og regjeringsmedlemmer under flukten nordover i landet.

Kristian Moldenæs har med seg den ærverdige Chevrolet`n når han kommer på besøk. Det er vel ingen andre som kjenner denne drosjebilen bedre enn ham. Og nå kan den oppleves på nært hold!  Kristian setter, i sin formidling, fokus på temaer som krigshistorie, bilhistorie, samferdselshistorie, så vel som bilmekanisk utvikling og hvordan bilismens spede begynnelse var med på å forme det samfunnet vi kjenner i dag.

Økta starter innomhus med kåseri og bildevisning på storskjerm. Her er det åpent for samtale, og gjerne over en kopp kaffe. Etterpå går turen ut for å ta Chevrolet’n i nærmere øyesyn. Økta avsluttes ute.   

Denne produksjonen kan også gjennomføres med kun kåseri og bildevisning, men det anbefales å benytte seg av økta rundt bilen. Turneen legges til den snøfrie årstida.

Kristian Moldenæs jobber som museumskonsulent i Midt-Troms Museum. Samferdselshistorie er ett av hans arbeidsområder i museet. Dette opplegget har han hatt en rekke ganger tidligere gjennom DKS. Kristian har jobbet mye med dette emnet både med skoleklasser og voksne personer som har kjøretøyhistorie som sitt interessefelt.

Midt-Troms Museum er regionmuseum og har som hovedoppgave å samle inn, ta vare på, og formidle kunnskap om det kollektive samfunnsminnet, gjenstander og «andre materielle vitnesbyrd» i Midt-Troms. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms - spaserstokken
  • Produsent: Midt-Troms museum

Publikumskommentarer