Tilbake

Flygande kråka får alltid nåkka

Flygande kråka får alltid nåkka.

Landsdelsmusikergruppa Fotefar opplever suksess med musikkarven etter Edvard Ruud! Våren 2017 ga de sammen med Julie Alapnes ut albumet ”Flygande kråka får alltid nåkka”. Etter den tid har de turnert både i Nord-Norge og i landet for øvrig.

Fotefar & Julie Alapnes har utforsket og arrangert en del av repertoaret etter folkeminne- og folkemusikksamler Edvard Ruud (1907 - 2001) fra Elgsnes utenfor Harstad. Gjennom et langt liv og gjennom hans virke som statsstipendiat (fra 1974) besørget Ruud opptak og lagring av flere hundre nordnorske folkesanger gjennom NRK og hos Tromsø Museum.

Albumet er et helhetlig verk der alle låtene er hentet fra Edvard Ruuds repertoar, med unntak av den nykomponerte slåtten ”Flygande kråka”, som er en hyllest til prosjektet og kulturpersonligheten Edvard. Med albumet "Flygande kråka får alltid nåkka" inviteres lytteren inn i en surrealistisk verden, der skildringer av nordnorsk galskap, vakre melodier og tragikomiske tekster går hånd i hånd. Kulturskatten etter Edvard Ruud lever videre!

Kan spille på institusjoner. 

Periode: Høst 2019

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms - spaserstokken
  • Kunstnere/grupper: Fotefar og Julie Alapnes

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer