Tilbake
Sveinung Næss

Skogmo/Haanshus Duo

I et bro-byggende rendezvous av klang, rytme og ornamentikk utforsker vi møtet mellom stål og tarmer – mellom plekter og fingernegler – mellom det klassiske og det folkemusikalske. Repertoaret spenner fra polser og galopper fra Drevja i Nordland, salmer med folketoneklang, trøndersk «restar», til Vivaldi med en twist.

Les mer om duoen her

Spiller i uke 25, 17. og 18. juni i Midt-Troms, samt høst 2019 i hele Troms.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Troms - spaserstokken

Om kunstner / utøver / gruppe

JØRGEN SKOGMO – TARMER (TEORBE/THEORBO, BAROKKGITAR/BAROQUE GUITAR) 
Er utdannet ved Guildhall School of Music & Drama i London. Som sologitarist ha han vunnet mange prstigetunge internasjonale priser og spilt på de store scener rundt i verden. Som Teorbe-spiller har han opptrådt på English National Opera, Glyndebourne Opera and the Teatro Real, Madrid. Han har opptrådt på tv og radio og flere plateinnspillinger.

Se hjemmeside for mer info Jørgen Skogmo

BENDIK L HAANSHUS – STÅL (GITAR/GUITAR, BARYTONGITAR/BARYTON GUITAR, CITTERN/CITTERN)
Bendik Lund Haanshus er her i Troms kanskje mest kjent som gitarist i folkemusikktrioen Fotefar og tangoprosjektet Glød. Men dette er bare en liten del av uttrykket til denne meget allsidige musikeren. Gjennom jobben som landsdelsmusiker og som frilans musiker, arrangør og komponist har han vært med på en rekke ulike prosjekter og plateinnspillinger. Repertoaret spenner - foruten folkemusikk og tango - fra hardcore rock til klassisk gitarmusikk og flamenco, til visepop med Tonje Unstad, og til helimproviserte konserter med bandet Powerimpro.   

Publikumskommentarer