Utforsk våre produksjoner og se hva som skjer!

Spaserstokken

Troms - spaserstokken

Postadresse:

Besøksadresse:

Telefon:

Antall produksjoner: 3

  • Alle

En smuk aftensang

Musikk
Kontrabassisten Knut Erik Sundquist og pianisten Nils Anders Mortensen er to av Nord-Norges fremste musikere. Begge er tidligere Nordlysprisvinnere.Prosjektet «En smuk aftensang» har vært deres hjertebarn i flere år nå.Konserten er inspirert av Jan Johansson og Georg Riedels ikoniske album «Jazz på svenska»fra 1963. Der gjorde de sine versjoner av svenske folketoner. Her er det snakk om nordnorske folketoner der de har gjort det samme. Altså laget sine egne versjoner.Men her er det ikke bare jazz. Det spenner fra techno, via klassiske stykker og pling-plong, til de vakreste bånsuller. Til og med en heavyrock-ballade er det blitt plass til!De fleste av disse folketonene er funnet i den flotte og viktige folkemusikksamlingen på Tromsø museum. Det er veldig få som har hørt disse før, og de er utrolig fine. De ble spilt inn i Store studio i Bodø våren 2017.Spillestedet må ha et godt stemt akustisk piano og kan gjerne legges opp som en offentlig konsert hvor eldre fraktes til.Periode vår 2019 - uke 18 og 19

Rune og Erika for fulle seil

Musikk
Rune Larsen er bl.a. mannen som kan spille trekkspill uten pause i 24 timer. Han virker til daglig som frilansutøver samt musikkpedagog med base i Stamsund. Fiolinisten Erika Toths virtuositet og formidlingsglede er kjent i hele landsdelen. Hun er ansatt som Landsdelsmusiker i Nord-Norge hos Kultur i Troms og opptrer også jevnlig som konsertmester og solist med et av de beste kammerorkestre i Europa. De to har spilt sammen siden 2014 i bandet «Magyar Hot Club»., samt "Ungarsk Nyttår" og "Ungarsk Festkonsert" i 2018.Erika og Rune har hatt en egen duo-produksjon siden 2017. De er ikke bare knallgode på hver sitt instrument, de utfyller og utfordrer også hverandre på en unik måte. I «Rune og Erika for fulle seil» presenterer de en fin blanding av sjangrer og stemninger, der publikum vil kjenne igjen mye, men også få en del overraskelser. I løpet av konserten blir vi nemlig kjent med Runes enorme og mangfoldige talent for arrangering. Det kan bli innslag av fugler av ymse slag, bl.a. en uhyre morsom ”Føggeldans”, samt tango-dansende fiolinister og berusede akkordeonister.DKSS-konserter:Tromsø, Heracleum seniorsenter 20. september kl 11:30.Ibestad sykehjem 21. september kl 16:00.

SCHLAGERMINNER

Musikk
Vi befinner oss på begynnelsen av 50-tallet. Vi møter søstrene Petronella og Amalie. Den yngre søsteren Petronella er stormforelsket i han Pettersen, som har reist til sjøs. Akkurat nå har han kommet seg helt til "Junaiten". Amalie er meget skeptisk, og til og med sjalu, på Petronella sin forelskelse, som viser seg å være litt mer enn bare en sommerflørt.Vi får høre tidsriktig musikk fra inn- og utland, schlagere som Åse Krystad har gitt nordnorske tekster, og som Arne Dagsvik har gitt nye arrangement. Vi får høre sanger som Always on my mind, Middnattstango, True Love og En grønnmalt benk....Produksjonen er spesiallaget for Den kulturelle spaserstokken.  Sangene er valgt ut etter forslag fra flere eldre personer som utøverne intervjuet før de lagde manuset til forestillingen.Ann-Sofie og Åse opptrer som musikere og skuespillere. Til de som er kjent med vår tidligere produksjon "Happy Forties" kan vi si at "Schlagerminner" viderefører samme konseptet.Spillelokale må ha akustisk piano. El-piano kun etter avtale. Kan spille på omsorgssentere, aktivitetssentre, sykehjem og spillelokaler der også hjemmeboende lett kan delta.Turné for DKSS: Uke 43: Tromsø, Karlsøy og Bardu kommuner. Offentlige konserter i Harstad og Skånland.
Åpne filter