Utforsk våre produksjoner og se hva som skjer!

Spaserstokken

Troms - spaserstokken

Postadresse:

Besøksadresse:

Telefon:

Antall produksjoner: 6

  • Alle

En smuk aftensang

Musikk
Kontrabassisten Knut Erik Sundquist og pianisten Nils Anders Mortensen er to av Nord-Norges fremste musikere. Begge er tidligere Nordlysprisvinnere.Prosjektet «En smuk aftensang» har vært deres hjertebarn i flere år nå.Konserten er inspirert av Jan Johansson og Georg Riedels ikoniske album «Jazz på svenska»fra 1963. Der gjorde de sine versjoner av svenske folketoner. Her er det snakk om nordnorske folketoner der de har gjort det samme. Altså laget sine egne versjoner.Men her er det ikke bare jazz. Det spenner fra techno, via klassiske stykker og pling-plong, til de vakreste bånsuller. Til og med en heavyrock-ballade er det blitt plass til!De fleste av disse folketonene er funnet i den flotte og viktige folkemusikksamlingen på Tromsø museum. Det er veldig få som har hørt disse før, og de er utrolig fine. De ble spilt inn i Store studio i Bodø våren 2017.Spillestedet må ha et godt stemt akustisk piano og kan gjerne legges opp som en offentlig konsert hvor eldre fraktes til.Periode vår 2019 - uke 18 og 19

Høststemninger

Musikk
Velkommen til en konsertopplevelse der humor og virtuositet går hånd i hånd. Høsten er kommet, og bringer med seg mørketida. Visst kan høststemningen bære preg av melankoli, men da setter man desto større pris på lys og varme. Dette har Ann-Sofie og Knut Erik skjønt når de lot seg inspirere av høstens varme fargepalett for å komponere sitt nye konsertprogram.
Til denne forestillingen har de valgt repertoar med hjertet. Det blir et stemningsfullt program med den musikken de selv liker best. Noe av musikken vil du garantert kjenne igjen, og noe har du ganske sikkert aldri hørt før. Her er det bare å lene seg tilbake og la seg omfavne av varme høsttoner

SCHLAGERMINNER

Musikk
Vi befinner oss på begynnelsen av 50-tallet. Vi møter søstrene Petronella og Amalie. Den yngre søsteren Petronella er stormforelsket i han Pettersen, som har reist til sjøs. Akkurat nå har han kommet seg helt til "Junaiten". Amalie er meget skeptisk, og til og med sjalu, på Petronella sin forelskelse, som viser seg å være litt mer enn bare en sommerflørt.Vi får høre tidsriktig musikk fra inn- og utland, schlagere som Åse Krystad har gitt nordnorske tekster, og som Arne Dagsvik har gitt nye arrangement. Vi får høre sanger som Always on my mind, Middnattstango, True Love og En grønnmalt benk....Produksjonen er spesiallaget for Den kulturelle spaserstokken.  Sangene er valgt ut etter forslag fra flere eldre personer som utøverne intervjuet før de lagde manuset til forestillingen.Ann-Sofie og Åse opptrer som musikere og skuespillere. Til de som er kjent med vår tidligere produksjon "Happy Forties" kan vi si at "Schlagerminner" viderefører samme konseptet.Spillelokale må ha akustisk piano. Kan spille på omsorgssentere, aktivitetssentre, sykehjem og spillelokaler der også hjemmeboende lett kan delta.Turné for DKSS:Uke 35: Lenvik, Torsken, Berg, Dyrøy og Kvæfjord kommuner.Uke 36: Harstad kommune.Uke 43: Tromsø, Karlsøy og Bardu kommuner.
Tilgjengelig våren 2020. Lyngen er satt opp på turné våren 2020.

Snakk for deg sjøl - skriveverksted

Litteratur
Velkommen til skriveverksted. På dette verkstedet skal vi få lov til å være de Beste. Et kreativt skrivekurs der vi skal skrive om erfaringene og opplevelser fra et langt liv.Å skrive kan være en vei inn i et hav av minner, drømmer og fantasi. Hver person har sin unike måte å utrykke disse minnene på gjennom tekst og ord. Jo lengre liv vi har levd jo villere og levende er kanskje havet. Verkstedet starter med innledning, tekstlesning og musikk. Deltagerne får en oppgave hver som de skal skrive om eller fortelle om. Hvis noen ikke vil skrive selv så skriver verkstedleder for dem.Det kan være vanskelig for de med veldig begrenset hørsel å delta, men utover det så passer verkstedet for alle. Tilbakemeldingene er at det er en meningsfullt, rørende og morsom opplevelse for deltagerne. Passer fint på institusjon, aktivitetssenter eller frivillighetssentral.Periode: 2019

Spioner, sabotører og krigere: Nordnorsk motstandskamp under andre verdenskrig

Kulturarv
BESTILLINGSTILBUD
​​​​​​​
Den nordnorske motstandskampen handler om mot, offer, tilfeldigheter og nerver av stål. Etter kapitulasjonen 10. juni 1940, stables den norske hjemmefronten på beina i Nord-Norge. Mange vil kjempe for fedrelandet. Illegale nyheter spres, spionasje og sabotasjeaksjoner gjennomføres.

Opplegget er en introduksjon til nordnorsk motstandskamp under andre verdenskrig. Bakgrunn for motstand, relevante personer og arbeidsoppgaver knyttes til faktiske hendelser, og skjebnen til våre motstandsfolk som falt i Gestapos klør.

Tilhørerne introduseres for den aktive nordnorske motstandskampen i inn- og utland gjennom enkelthistorier, bilder, dokumenter og gjenstander fra Narvik Krigsmuseums rikholdige og unike samling.

Velkommen Regine

Musikk
Det mange vet om Regine Normann er at hun skrev 18 bøker og døde i Steinsland. Langt færre har hørt om hennes dramatiske oppvekst og ungdomstid i Bø i Vesterålen og Breivika utenfor Harstad. Mye av hennes forfatterskap er forankret i barndommen. Hvordan har barndomsårene formet kvinnen som senere ble Nord-Norges første kjente kvinnelige forfatter? Runa og Ann-Sofie går dypt inn i hennes historie. De levendegjør hendelsene som preget den unge Regine, eller Sina som hun ble kalt, og fremhever det dramatiske med utrolig vakker musikk. en fengende og rørende forestilling skrevet for voksne, men som også kan appellere til barn og ungdom.Kan spille på bibliotek, frivillighetssentral og aktivitetssenter.Tilgjengelig i perioden 19. - 22. februar i Sør og Midt-Troms + høst 2019.
Uttrykksform
Tidspunkt
Åpne filter